Tillbaka till nyheter

Nordier Property Advisors och Novi Real Estate bildar ny svensk fastighetsrådgivare

Nordier Property Advisors och Novi Real Estate har beslutat att tillsammans bilda en ny ledande svensk fastighetsrådgivare med specialistkompetens inom transaktion, värdering, uthyrning, utveckling och förvaltning. Verksamheterna samlas under namnet Novier som får totalt cirka 100 anställda, en årsomsättning om cirka 150 Mkr och kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Största ägare efter samgåendet är Gullringsbo Egendomar, ABG Sundal Collier, Manacor Group och Tranviks Udde samt operativa partners. VD för det nya bolaget blir Marie Bucht Toresäter.

Pressmeddelanden • januari 1, 2022

Nordiers och Novis verksamheter har de senaste åren vuxit i snabb takt med uppdrag runt om i Sverige inom olika områden av fastighetsrådgivning. Bolagen kompletterar därmed varandras erbjudanden väl och får tillsammans bredare geografisk täckning. Verksamheterna präglas av stark lokal förankring med tydlig närhet till kunden och affären. Med flera specialistkompetenser samlade under ett tak skapas möjligheter till korsbefruktning och ett ökat flöde av uppdrag.

Målet är att bygga en större och starkare svenskägd fastighetsrådgivare med samma professionella och personliga inriktning som Nordier och Novi står för idag. Bedömningen är att det finns goda möjligheter att fortsätta växa på den svenska marknaden med fler kollegor och kunduppdrag inom bolagens samtliga verksamhetsområden.

VD för den nya fastighetsrådgivaren blir Marie Bucht Toresäter, nuvarande VD på Novi Real Estate och med mångårig erfarenhet från ledande befattningar inom fastighetssektorn från bland annat Newsec, Skanska och NCC.

"Nordier och Novi delar samma värderingar och tillväxtambitioner samtidigt som vi kompletterar varandra. Vi ser det som en perfect match där vi tillsammans vill skapa Sveriges mest professionella och personliga fastighetsrådgivare. Med en större bredd av specialistområden kommer vi att kunna erbjuda ännu fler möjligheter för både kunder och medarbetare. Jag ser verkligen fram emot att leda och utveckla Novier tillsammans med våra kompetenta och engagerade medarbetare."

– Marie Bucht Toresäter, VD för Novi Real Estate 

"Nordier och Novi är två bolag med samma inriktning på hög kvalitet, nytänkande och engagemang i kundens affär. Det tar vi med oss när vi nu bygger en av de största svenskägda fastighetsrådgivarna. Kombinationen av långsiktiga investerare och operativa ägare ger en stabil plattform för Novier att växa vidare ifrån."

– Andreas Eneskjöld, grundare av Nordier Property Group

Den nya ägarkonstellationen består av svenska aktörer med tydlig inriktning på fastighetssektorn och bolagsutveckling med Gullringsbo Egendomar, ABG Sundal Collier, Manacor Group och Tranviks Udde samt operativa partners. Samordning av verksamheterna planeras ske under det första kvartalet 2022. Det sker inga personalförändringar och befintliga kunduppdrag löper på enligt plan med samma team och kontaktpersoner. Novier kommer ha kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Marie Bucht Toresäter

VD/CEO, Partner