Tillbaka till nyheter

Novier rådgivare när Övikshem säljer 607 lägenheter

Övikshem säljer 607 bostadslägenheter i Örnsköldsvik med en sammanlagd yta om 38 789 kvadratmeter. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 443,5 miljoner kronor. Övikshems frånträde sker den 2 maj 2024. Köparen är Westerlinds Residensia AB. Westerlinds bildar, tillsammans med Svensk Bostadsinvest och Altira, det nya norrländska bostadsbolaget Westerlinds Residensia AB.

Referensaffärer • mars 27, 2024

Försäljningsprocessen inleddes den 25 september 2023 när Kommunfullmäktige röstade igenom beslutet om försäljning. Beslutet grundar sig på en tydlig strategi för att stärka bolagets ekonomi och skapa attraktiva boendemiljöer i linje med visionen Stadsdel 2030. Dessutom bidrar det till att locka nya aktörer som är villiga att investera i kommunen och etablera sig på platsen.

Novier har agerat rådgivare i försäljningsprocessen för Övikshem.

”Vi gratulerar både säljaren och köparen till denna affär!  Transaktionen visar på det stora intresset för bostadssegmentet och bekräftar att norra regionen är en fortsatt mycket stark marknad.  Vi på Novier tackar Övikshem för förtroendet att genomföra försäljningsprocessen”.

- säger Olof Rotbring, Head of Transaction, Transcation Services/Transaktionsrådgivning


Foto: Örnsköldsviks kommun

Olof Rotbring

Head of Transaction, Partner, Transaction Services/ Transaktionsrådgivning